onsdag den 30. maj 2012

Sverige, vi elsker dig!

Jens og jeg havde besluttet at dette års pinseferie skulle bruges på tre dages hardcore geddefiskeri i det svenske. Vi er så heldige at have mulighed for at låne et rigtig lækkert hus i Fengersfors, 2 timer nord for Göteborg, med egen båd og lige ned til en fantastisk sø. Jeg var deroppe for første gang for en måneds tid siden og her endte det i tre nye personlige gedderekorder, så forventningerne var helt i top, da vi drog afsted fredag eftermiddag.


Godt selskab, øl og solnedgang - Kan det blive bedre?
Vi ankom til huset kl. 21.30 og fik denne fantastisk solnedgang med - Smukt! Det blev kun til et par hurtige øller' og så ellers på hovedet i seng, så vi var friske til dagen efter.

Klokken 04.00 ringede vækkeuret - Ud af sengen, ned i båden og afsted mod gedderne. Vi havde dårligt smidt den første skalle i vandet før den første 3 kgs gedde havde hugget. Super start.

Derefter gik det lidt trægt og vi fik faktisk kun 3 gedder i båden denne morgen med den største på lige godt 3 kg. Lidt skuffende.

Efter en stor og lækker morgenmad, som min dejlige kæreste stod for, tog vi et par timer til på søen og her var resultatet lidt bedre. Jens fik en super flot gedde på 5,22 kg, som leverede en helt fantastisk fight med flere lange udløb. I alt blev det til 6 gedder den første dag.

5,22 kg - 95 cm

Dobbelthug: 4,79 kg + 4,56 kg
Søndag morgen var det igen op kl. 04 og ud på søen. Det var dog ikke den manglende nattesøvn værd, da det kun gav 4 mindre gedder. Efter frokosten tog vi endnu et sats, hvor vi bl.a. fik et sjældent dobbelthug (for vores vedkommende) af to smukke gedder på 4,79 og 4,56 kg. Alt i alt en lidt skuffende dag, selvom naturen og det flotte landskab i sig selv er det hele værd :)

Nu var der ingen vej tilbage. Mandag morgen, og dermed turens sidste sats, skulle storgedden fanges. Vi stævnede igen rigtig tidligt ud. De første par timer kunne vi ikke lokalisere fiskene på ekkolodet og der skete ikke det mindste.

Ved en syv-tiden begyndte fiskene at samle sig og vi fik hurtigt den første gedde på en vores store lækre skaller. En halv time senere får Jens et seriøst hug på vores favorit Alien Eel. Efter en forholdsvis kort fight kommer gedden til syne og vi får den nemt landet. Vægten siger 7,14 kg og den er 105 cm lang - Sådan!


7,14 kg - 105 cm
Det skulle dog ikke stoppe der. Kort efter knækker Alien Eel stangen sammen igen og jeg griber den hurtigt. Modhug og fast fisk! Den virker utrolig tung og jeg helt sikker på, at vores første 10 kg+ gedde er på krogen. Det undrer mig dog, at den ikke har taget udløb eller hugget i stangen, men større gedder følger jo ofte med helt op til båden og stikker af derefter. Jens står klar med nettet og efter et par minutter kommer fangsten til syne...
Årets største skuffelse på 200 cm.

En KÆMPE skuffelse på intet mindre end 200 cm! Eel'en havde satme sat sig fast i et træ på bunden 20 meter nede. Hvad er chancen lige for det?

Efter denne store skuffelse døde fiskeriet ud og vi sejlede ind ved en 10-tiden efter at have haft 5 gedder oppe og vende.

Det samlede resultat for turen blev 21 gedder med de to største på 5,22 og 7,14 kg. Ingen kæmper, men til gengæld rigtig flotte fisk. Hoveddelen af gedderne blev fanget på levende skaller og den store Alien Eel firetiger fisket 10-15 meter nede over 20-25 meter vand.

Vi siger tak for denne gang og på meget snarligt gensyn til det herlige Sverige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar