fredag den 26. juli 2013

2 dages sats i hedebølgen

I weekenden gav vi den gas på søen over to dage med vores gode ven og prospect Allan. På trods af hedebølge, hård vind og tyveri af 60 agnfisk blev det faktisk en OK tur.

Første morgen startede som nævnt med at vores keepnet var blevet tømt for de 60 agnfisk vi havde brugt tre timer på at fange aftenen før. Super start på en ellers kanon smuk morgen. Nå, op på hesten igen, frem med skallestængerne og to timer senere var skalletanken fyldt op og vi drog afsted mod søen.

Båden blev hurtigt pakket og kursen mod gedderne blev sat. 20 minutter efter første åretag begynder vinden at tage til og vi bliver nødt til at sejle i land. Kan det blive værre? Der går hele 8 (!!) timer før vinden lægger sig og vi kan komme ud igen og starte fiskeriet. Det bliver til 4 timers fiskeri, 5 gedder og 1 sandart første dag med største gedde på 4,8 kg og sandart på 2,11 kg.

Allan med 4,8 kilos gedde og ny PR
Næste morgen vågner vi op til den smukkeste solopgang og en helt blank sø, så vi skynder os ud. Den første time går lidt sløvt, men pludselig vågner søen op og vi får det ene hug efter det andet. Det vælter ind med gedder mellem 4-5 kg og vi venter kun på at storgedden hugger. Det sker desværre ikke og søen dør ud igen.


Solen banker virkelig igennem og temperaturen nærmer sig 30 grader og troen på fisk falder drastisk. Kaptajn Allan er ved årerne og pludselig finder han en god stime fisk. Vi sejler hen over fiskene et par gange og det giver i alt 3 flotte sandarter.


 Det bliver desværre det sidste vi mærker til fisk denne dag og vi vælger at sejle ind, da alle mand er godt forbrændt og dehydreret.

Samlet blev det til 17 gedder, 5 sandart og 15 pæne aborrer, så et ganske OK resultat efter forholdene.

Vandtemperatur: 21,5-22,5 grader
Vindstyrke: Dag 1 8-12 m/s / Dag 2 0-2 m/s
Fisketid: 12 timer

søndag den 14. juli 2013

Årets flotteste gedde

Fiskefeberen blev for høj, så jeg aftalte med min svoger, Lasse, at lørdagen skulle bruges på søen med lidt skalle-badning. Det blev en godkendt tur efter forholdene (25 grader, svag vind og høj vandtemperatur) med 6 gedder, 4 sandarter, 5 pæne aborre og en del mistede fisk. Største - og flotteste - gedde sneg sig op på 3,29 kg og de to største sandarter på 2,40 og 2,12 kg  (Nye på Top10) 

Alle fisk blev endnu en gang fanget på levende skaller på 8-12 meters dybde over 12-18 meter vand.

I næste weekend står den på to-dages sats på samme sø og forhåbentlig kan vi få storgedderne- og sandarterne i tale.



Dagens største og flotteste - 3,29 kg
Sandart 2,40 kg - Ny i Top10

Vandtemperatur: 21-21,5 grader
Vindstyrke: 4-6 m/s

Fisketid: 9 timer

mandag den 8. juli 2013

Sløv dag på Furesøen

Efter de værste tømmermænd fra lørdagens logedag havde lagt sig drog vi afsted mod Furesøens gedder- og sandarter. I vores halvbrandert havde vi selvfølgelig glemt elmotoren, så det blev endnu en dag i roningens tegn.

Det hårde roarbejde blev på ingen måde belønnet og vi fik kun 2 små pindegedder i båden. Men uanset hvad, så var det en SUVERÆN måde at kurere tømmermænd, så ingen klager herfra! :)

Nu står den på et par uges pause og så går det ellers løs med 2 dages fiskeri på en af vores favoritsøer.

Ps. Vi kan se at andre har haft mere held end os i weekenden. Norske Team Predator fik 2 x 10 kgs gedder inden for få minutter og svenske Christer Stolt fik en monstergedde på 125 cm og 16,5 kg. Et stort tillykke til begge to.



Vandtemperatur: 18,5-19,5 grader
Vindstyrke: 2-3 m/s 
Fisketid: 13 timer

fredag den 5. juli 2013

FKP-Gear VibLure mm.

Efter at have set denne film på YouTube måtte jeg bare have fingre i et par af FKP-Gears VibLure modeller. Den frække gang og raslende lyd må være en sikker vinder til sommerens aborrefiskeri.

Udover 6 stk VibLure røg der også 1 stk 6" Draugen D4 stang, og en pakke JigLure med i indkøbsvognen. Grejet blev købt på Beten.nu (Klik her for direkte link)

Jeg holder jer opdateret med hvordan de præsterer på søen - God weekend!

FKP-Gear VibLure - 12,5 gram 60 mm




onsdag den 3. juli 2013

Geddejagt med familien!

Jeg var i går en tur på søen med bror Jesper og fætter Morten. På trods af 25 kampklar skaller i dammen, kunne vi ikke leve op til de sidste par tures gode fiskeri. Det blev til 6 gedder, 2 sandart og en masse aborrer, hvor den største gedde sneg sig op på 5,5 kg og de to sandart på 1,84 og 1,92 kg. (Og nye på Top10 listen). 

Alle fisk blev taget på skaller fisket 8-10 meter nede over 12 meter vand. (Og alle fisk blev selvfølgelig genudsat)

Båden er booket igen på søndag, men den står på logedag med drengene lørdag, så det er 50/50 om vi kommer ud. Vi krydser fingre! :)

5,5 kg og 98 cm
Morten med sandart på 1,92 kg til Top10

Jesper med 2 kilos gedde
Vandtemperatur: 17,5-18 grader
Vindstyrke: 4-6 m/s

Fisketid: 10 timer