mandag den 6. januar 2014

10kg+ og ny PR - ENDELIG!!! :)

Vi har igennem de sidste 2-3 år med stor passion jagtet vores første 10 kg+ gedde. Desværre uden det store held. Efter et ret intensivt 2013 med mange ture og gedder op til 9 kg blev vi enige om, at 2014 skulle være året hvor den første 10 kilos gedde kom i båden. Koste hvad det vil.

I går, søndag den 5. januar, var vi klar til årets første sats i selskab med 35 skønne agnfisk og en vejrudsigt der ikke kunne skuffe. Vi stævnede ud ved solopgang med de største forventninger man kan forestille sig. Heldigvis blev vi ikke skuffede. Efter de første timer havde vi haft 8 fede fisk oppe og vende med den største på 5,97 kg. Det kørte bare derudaf og vi skålede løs i Matilde kakaomælk.

5,97 kg
De første timer havde vinden været ret kraftig og der var bølgegang i båden. Lidt over middag, lagde vinden sig og byttefiskene begyndte at samle sig på bunden i små stimer. Panik hos agnfiskene i vandet indikerede, at der var rovfisk i nærheden. Pludselig eksploderer en banan på ekkolodet fra bunden op til 10 meter, hvor vores bundskalle svømmer rundt. Et splitsekund efter flås linen af hjulet og der gives modhug, som havde jeg ikke lavet andet hele livet. Flex'en på stangen melder om storfisk og spændingen i båden stiger. På ekkolodet kan vi følge fisken op gennem vandsøjlen og efter et par minutters fight dukker den op fra dybet og glider ind over netrammen. Ud med krogene, frem med målebånd og vejeslynge - og BOM! - tallene har talt: 10,42 kg, 114 cm, ny PR og drømmegedden vi har jagtet i flere år er en realitet - YES!!!
Efter nænsom genudsætning flyver et jubelskrig ud over søen og der krammes og high 5'es. HOLD KÆFT EN FED FØLELSE og hvor er det bare fedt at det endelig lykkedes! :)

10,42 kg ren fiskelykke
Vi fik hurtigt åbnet de to medbragte storgedde-øl, og så blev vores første 10+'er ellers fejret på bedste manér.


Resten af dagen fortsætter det gode fiskeri og vi får yderligere 11 gedder i båden. Dog uden flere storfisk. Samlet set blev det til 20 gedder med 5 stk over 5 kg: 10,42 - 6,23 - 5,97, 5,70 - 5,10 kg. Alle fisk blev fanget på skaller og alle blev selvfølgelig genudsat.

5,7 kg fedling taget af storgedde-skipper Jens
Nu hvor drømmegedden endelig er i hus er fiskefeberen bestemt ikke blevet mindre, så vi skal helt sikkert nå et par ture mere inden isen lægger låg på søerne.

Knæk og bræk til alle! :)
2 dobbelthug blev det også til - 5,7 og 6,23 kg
En mere end godkendt dag på søen sluttede med en flot solnedgang
Vandtemperatur: 4,5 grader
Vindstyrke: 3-8 m/s

4 kommentarer:

 1. Et stort tillykke med den første "måler". Hyggeligt lige at hilse på jer i "havnen" efter turen.

  SvarSlet
 2. Mange tak Steen! :) Det var også en fornøjelse at hilse på jer. Mon ikke vi ses igen ved en af søerne i løbet af sæsonen. K&B!

  SvarSlet
 3. Stort tillykke med fangsten! Det har været spændende at følge jagten på 10-kilos gedden, men jeg har nu hele tiden været sikker på, at I nok snart skulle få den. Ihærdighed belønnes heldigvis ofte ved geddefiskeri, hvis man bare fisker i de rigtige vande og med det rigtige gear. Knæk & bræk i 2014. Vi ses ved vandet.

  SvarSlet
 4. Hej Klaus. Tak for din hilsen. Ja, så lykkedes det endelig at få en af de helt store :) Nu må vi se hvad 2014 ellers bringer.

  K&B! :)

  SvarSlet