onsdag den 12. februar 2014

Super sløve februar-gedder

I går var vejret endelig blevet fiskevenligt igen, så dagen skulle selvfølgelig bruges på at jagte storgedderne på søen. Alt var kørt i stilling: En god fiskemakker (Klaus Vestergaard), masser af store agnfisk, ingen vind og en sø, hvor der var taget store fisk et par dage forinden. Fiskefeberen steg også lige et par grader eller fem, da vi under klargøring af båd hører at en anden båd på søen har fanget en drømmefisk på 11 kg. Nu kunne det bare ikke gå galt!

Vi startede med at søge fiskene på søens dybere område, men der var ingen gode ekkoer eller byttefisk at lokalisere, så vi sejlede videre. Desværre skulle det vise sig at være sværere end forventet at finde fiskene og de første 3 timer inden frokost skete der intet på stængerne eller på ekkolodet.


Frokosten blev hevet frem og vi fik lagt en strategi for eftermiddagens fiskeri. Ny kurs blev sat og alle skaller blev tjekket. Det hele spillede. Nu manglede vi bare huggene. Der skulle heldigvis ikke gå længe før en af paravanerne bukkede under. Klaus fik hurtigt givet modhug og så var der fast fisk - Endelig! En flot og tyk gedde på 5,5 kg og 87 cm kunne efter få minutters fight glide i nettet. Yes!

87 cm - Cirka 5,5 kg
Nu begyndte vi for alvor at tro på det igen og der begyndte også at vise sig et par gode bananer på ekkolodet. Se bare her:


Desværre kom der aldrig rigtig gang i den og vi fik kun 2 små pindegedder resten af dagen. "Heldigvis" havde det også været en rigtig svær dag for de andre både, så vi må bare indse at gedderne er svære at lege med når vandet kun er 1-1,5 grader.

Dagen sluttede i øvrigt med at jeg skubbede en af mine stænger i vandet, så sig endelig til hvis I får  en 9" SG MPP stang med et Shimano Technium hjul på krogen :)

Alle 3 gedder blev selvfølgelig genudsat.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg gerne takke fiskemakker, Klaus Vestergaard, for en rigtig hyggelig dag på søen med en masse gode røverhistorier. Det er bestemt ikke sidste gang vi fisker sammen.

Nu står den på en uges fiskepause og så kommer vi stærkt tilbage når vandet forhåbentligt er blevet lidt varmere.

K&B!

Super flot lille bandit fra det iskolde vand

Vindstyrke: 1-5 m/s
Vandtemperatur 1-1,5 grader

1 kommentar:

  1. Hej Jonas. Selv tak for en rigtig hyggelig tur. Når man som os fisker i den rigtige sø med det rigtige grej og på den rigtige måde (det mener jeg ihvertfald.-), så kan man ikke gøre mere. Hvem ved iøvrigt om en af de 4 kontakter vi ikke fik i båden var en 10+ gedde..

    SvarSlet