tirsdag den 2. september 2014

Et VÅDT sandart-sats

Jens og jeg havde planlagt et sandart-sats hele weekenden på en af vores favoritsøer, hvor vi tidligere har fået pæne sandart på henholdsvis 3,82 og 4,02 kg.

Fredag gik med at fange skaller i øsende regnvejr. Lørdag var det tidligt op og ud på søen. Planen var at affiske søens mange skrænter som tidligere har givet pænt med sandfisk. Det skulle dog hurtigt vise sig, at det ikke var dagen hvor vi skulle vælte os i fisk. De første 2-3 timer kastede kun et par smågedder af sig og det var generelt småt med hug. På trods af en del aktivitet på ekkolodet og mange bananer som var oppe og kigge på vores bundstænger, endte dagen med 6 fisk - alle gedder og ingen sandarter. Til gengæld fik vi hele tre skybrud, så båd, grej og tøj var fuldstændig gennemblødt da vi kom i land. Heldigvis ventede der os en varm hytte, kolde øl og et par store grillbøffer, så vi klarede den lige :)

Turens største gedde på cirka 3 kg

Søndag skulle vi have revanche. Vi stævnede ud til en helt blank sø og vi brugte de første timer på jigge efter sandarterne. Desværre var fiskeriet ligesom dagen før - fuldstændig dødt. Vi fandt dog enkelte aborre stimer og her var der gevinst med det samme. Op af formiddagen riggede vi alle stænger om til woblere for at se om det kunne lokke sandarten til hug. Desværre var det heller ikke opskriften og efter to yderligere skybrud valgte vi at give op lidt over middag.

Samlet set blev det til 7 gedder og 3 aborrer. Et mildest talt skuffende resultat på 17 timers fiskeri, men sådan går det jo en gang imellem. Vi gemmer sandarterne til næste år for nu står den på storgedder frem til 1. april næste år. Første sats bliver nok allerede i morgen onsdag, så lad os håbe vi får lidt bedre resultater der :)Fangstmetode: Dørgefiskeri med skaller/wobler ved skrænterne på 8-16 meter vand.  
Vindstyrke: 2-8 m/s  
Vandtemperatur: 17.5-18 grader  
Vejr: Regn / Overskyet 
Fisketid: 17 timer
Tryk: Lavtryk (1000hPa)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar