torsdag den 30. januar 2014

5.000 "fiske-venner" - Sådan!

Forleden rundede vi 5.000 fiske-venner på vores Facebook-side - Hurra for det! :) For at fejre det har vi, i samarbejde med Fiske Avisen,  lavet en lille konkurrence, hvor vi udlodder et par fede præmier på søndag kl 21:00 - Bl.a. et årsabonnement til Fiske Avisen.

Hvis du ønsker at deltage i konkurrencen kan du læse mere her.

Og ikke mindst 1000 tak til alle jer som følger os i jagten på storgedderne :)


søndag den 26. januar 2014

Grejopgradering - Part 4

Så kom der endnu lidt gummi fra vores svenske grej-pusher - Sportfiskeprylar.se - Vi er ved at være klar til en vanvittig 2014 sæson :)

Savage Gear Alien Eels - 40 cm
Söderjiggen - 25 cm
Savage Gear Trout Rattle Shad - 20,5 cm
Westin MonsterTeez - 20 cm

lørdag den 25. januar 2014

Esox Swimbait fra Lucky Lures

I efteråret faldt jeg over nogle hollandske gutter, som fangede monstergedder i Sverige. De fangede en del af gedderne på en 35 cm håndlavet svimbait fra Lucky Lures som imiterede en mindre gedde. Der gik ikke 2 minutter, så var der bestilt 2 stk hjem fra Holland til den nette pris af 125 euro stykket. Desværre er de ikke blevet testet af endnu, men de skal helt sikkert afprøves til forårets efterlegsfiskeri. Mon ikke de kan lokke en storgedde eller to på krogen?

Esox Swimbait fra Lucky Lures - 35 cm og 270 gram

Se agnen i aktion herunder eller læs mere her.


lørdag den 18. januar 2014

Grejopgradering - Part 3

Nu hvor vejret på ingen måde er fiskevenligt må man jo finde på noget andet fornuftigt at tage sig til. Derfor blev Sportdres på Frederikssundsvej aflagt et besøg forleden og det blev til følgende ting i indkøbskurven:

- 2 stk Savage Gear MP Pro 8" 150 gram
- 2 stk Spro Hypalite 1130
(Disse sæt skal hovedsageligt bruges til fiskeri lige over bunden med store skaller og 120 gram bly)
- 1 stk Stanley termokande
- 1 stk Power Bubbles til altan-akvariet (Hvis kæresten giver mig lov)
- 2 stk The Down-Easter stangholdere (Til vores nye stangholder-setup. Indlæg herom senere)
- Diverse forfanglingeri fra SG
- Forfangsholdere (De røde og gule)
- Gamakatsu Twinex kroge til geddeforfang
- Bly på 100 og 140 gram
- Flåd, gummi, elastikker, bly og kroge til å-fiskeri
- Nye sakse (Dem kan man aldrig få nok af)
- En håndfuld agnflåd - 70 gram (Købt hos Jans Lystfiskershop)
 
 Tak til Peder fra Sportdres for, som altid, rigtig god betjening :)

Spro Hypalite 1130
Setup til å-fiskeri. Detaljeret indlæg senere.
Nu krydser vi fingre for at vejret er med os i næste uge, så vi kan komme på søen og teste det nye udstyr af.

God weekend!

tirsdag den 14. januar 2014

Mislykket storgeddejagt

Dagens vejrudsigt skreg på storgeddejagt, så kl 7.30 i morges stod Fætter Emil og undertegnede klar ved skibet bevæbnet med 20 kampklar skaller i størrelse XL.

Desværre kunne fiskeriet ikke leve op til skallernes størrelse og det blev kun til beskedne 8 fisk i båden med de største på 4,94, 5,11 og 5,21 kg. Vi havde kontakt til et par større fisk, men de stod af et par meter fra båden.

Alle fisk blev fanget 2-4 meter over bunden.

Hvis vejret tillader det må vi ud igen i weekenden. K&B! :)


 
Dagens største - 5,21 kg

Ny PR til Emil på 4,94 kg - Tillykke unge mand! (Og tillykke med den nye hue!)

Vindstyrke: 2-4 m/s
Vandtemperatur: 4,5 grader

lørdag den 11. januar 2014

Mere grej - Part 2

Så kom der lidt mere grej hjem fra diverse online bestillinger. Alle gummidyr er købt hos Franglais Fishing, som har nogle spændende agn og desuden fri fragt fra UK. Så det kan helt klart anbefales!

Flourcarbon er købt hos ProFishingStore.dk, som var de billigste jeg kunne finde på nettet (99 kr for 15m 0,75). Hvis det findes billigere, så sig endelig til :)

Luftpumpen er fra Zebco (købt hos Sportdres) og kan også anbefales. Vi har en af samme mærke i forvejen og den har fungeret upåklageligt gennem mange år.

På  fiskefronten har vi været nødt til at aflyse turen i morgen, da DMI lover meget vind. Vi har dog også en båd tirsdag, så vi krydser fingre for at vejret er med os.

God weekend!


2 stk Medussa fra Chaos Tackle.


torsdag den 9. januar 2014

Januar = Udsalg

I lørdags stod den på skallefiskeri og januar-udsalg i lange baner. Skallefiskeriet gik fremragende og lige så udsalget. Vi fik købt en masse nye ting til grejkasserne og så fik vi, vigtigst af alt, fyldt forfangs-lageret op med kroge, svirvler og flourcarbon line.

Vi sender en kærlig hilsen til Jans Lystfiskershop, som havde 50% på ALT i butikken. Det gør sgu det hele lidt sjovere :)


Lørdag aften gik med at sortere grej, binde forfang og se fiskefilm. Vi så blandt andet "Viking Expedition" fra Savage Gear. Har du set den? Hold kæft, den er freaky :)


mandag den 6. januar 2014

10kg+ og ny PR - ENDELIG!!! :)

Vi har igennem de sidste 2-3 år med stor passion jagtet vores første 10 kg+ gedde. Desværre uden det store held. Efter et ret intensivt 2013 med mange ture og gedder op til 9 kg blev vi enige om, at 2014 skulle være året hvor den første 10 kilos gedde kom i båden. Koste hvad det vil.

I går, søndag den 5. januar, var vi klar til årets første sats i selskab med 35 skønne agnfisk og en vejrudsigt der ikke kunne skuffe. Vi stævnede ud ved solopgang med de største forventninger man kan forestille sig. Heldigvis blev vi ikke skuffede. Efter de første timer havde vi haft 8 fede fisk oppe og vende med den største på 5,97 kg. Det kørte bare derudaf og vi skålede løs i Matilde kakaomælk.

5,97 kg
De første timer havde vinden været ret kraftig og der var bølgegang i båden. Lidt over middag, lagde vinden sig og byttefiskene begyndte at samle sig på bunden i små stimer. Panik hos agnfiskene i vandet indikerede, at der var rovfisk i nærheden. Pludselig eksploderer en banan på ekkolodet fra bunden op til 10 meter, hvor vores bundskalle svømmer rundt. Et splitsekund efter flås linen af hjulet og der gives modhug, som havde jeg ikke lavet andet hele livet. Flex'en på stangen melder om storfisk og spændingen i båden stiger. På ekkolodet kan vi følge fisken op gennem vandsøjlen og efter et par minutters fight dukker den op fra dybet og glider ind over netrammen. Ud med krogene, frem med målebånd og vejeslynge - og BOM! - tallene har talt: 10,42 kg, 114 cm, ny PR og drømmegedden vi har jagtet i flere år er en realitet - YES!!!
Efter nænsom genudsætning flyver et jubelskrig ud over søen og der krammes og high 5'es. HOLD KÆFT EN FED FØLELSE og hvor er det bare fedt at det endelig lykkedes! :)

10,42 kg ren fiskelykke
Vi fik hurtigt åbnet de to medbragte storgedde-øl, og så blev vores første 10+'er ellers fejret på bedste manér.


Resten af dagen fortsætter det gode fiskeri og vi får yderligere 11 gedder i båden. Dog uden flere storfisk. Samlet set blev det til 20 gedder med 5 stk over 5 kg: 10,42 - 6,23 - 5,97, 5,70 - 5,10 kg. Alle fisk blev fanget på skaller og alle blev selvfølgelig genudsat.

5,7 kg fedling taget af storgedde-skipper Jens
Nu hvor drømmegedden endelig er i hus er fiskefeberen bestemt ikke blevet mindre, så vi skal helt sikkert nå et par ture mere inden isen lægger låg på søerne.

Knæk og bræk til alle! :)




2 dobbelthug blev det også til - 5,7 og 6,23 kg
En mere end godkendt dag på søen sluttede med en flot solnedgang
Vandtemperatur: 4,5 grader
Vindstyrke: 3-8 m/s

søndag den 5. januar 2014

10,42 kg - YES!!

Så skete det endelig efter flere års intensiv geddejagt. Vores første 10kg+ gedde blev i dag en realitet!

114 cm og 10,42 kg - Hell yeah!


Der kommer et mere fyldestgørende indlæg og bedre billeder en af de nærmeste dage :)