mandag den 24. marts 2014

KONGE forårsdag på søen!

Der var ingen af mine fiskevenner som ville lege i dag, så jeg måtte afsted alene. Som en lille trøst havde jeg 20-25 skaller med i dammen og de skulle vise sig at blive mine rigtig gode venner denne dag.

Lige fra morgenstunden var der action og dagens første fisk kom hurtigt i båden: En tromletyk dame på 95 cm og 7,37 kg., som tog skallen i en kæmpe vending i overfladen. Smukt syn. Det var i øvrigt et dobbelthug, så der var kaos i båden fra start :)

7,37 kg - 95 cm

Kl 11.30 runder jeg de første 10 fisk i båden og kort efter bukker den ene bundstang sammen samtidig med en af flådstængerne. Jeg giver modhug på begge stænger og smider bundstangen tilbage i stangholderen. Gedden på flådstangen kommer hurtigt til syne. En lille pjevs på 3-4 kilo - Hurtig afkrogning i vandet og videre til næste stang. Den føles lidt tungere og tager nogle hidsige udløb. Efter 5 minutters tovtrækkeri giver den op og jeg kan lande en tynd, men super flot gedde på 8,99 kg og hele 116 cm. Gad vide hvad den havde vejet hvis den ikke havde smidt rognene :)

116 cm - 8,99 kg
Herefter går fiskeriet lidt i stå og jeg får tid til at nyde den dejlige forårssol. Fiskene hugger i ny og næ og kl 17.30 er jeg oppe på 17 fisk og der er kun 2 skaller tilbage. Jeg sejler mod havn og begynder stille og roligt at pakke sammen. Da der stadig er masser af dagslys tager jeg et sidste sats med de sidste skaller og der går kun få sekunder før den ene spole pisker derudaf. Et kontant modhug og fisken er på. En verdensklasse fight følger og jeg er sikker på at det er en 10 kilos, men desværre har den bare haft overnaturlige kræfter og vægten stopper på 7,24 kg.

102 cm - 7,24 kg
10 minutter senere taber den sidste skalle kampen til en 4 kilos gedde og fiskeriet slutter dermed, da der er fuldstændig udsolgt af agnfisk. Dagen ender med en fantastisk solnedgang på vej ind, så kald det bare for en KONGE DAG, for det var det virkelig :)

Alle gedder (19 stk) blev selvfølgelig nænsomt genudsat. De fleste blev taget oppe i vandet på 3-6 meter vand.

Solopgang
Min længste gedde til dato - 116 cm
116 cm
Jeg skal lære at holde nallerne væk fra de gællelåg
Solnedgang når det er aller bedst

Herover en lille film af gedden på 8,99 kg.

Fangstmetode: Skaller fisket højt i vandet. 4-5 stk blev taget direkte i overfladen. De andre 2-3 meter nede. 
Vindstyrke: 1-4 m/s
Vandtemperatur: 6,5-7 grader
Vejr: Solskin
Fisketid: 11 timer

onsdag den 12. marts 2014

ØV-DAG

Der var lagt i kakkelovnen til en drømmedag på søen. Super vejr, perfekte agnfisk, genial taktik (troede jeg) og en god fiskemakker. Det kunne ikke gå galt!

............ Det gik galt. Helt galt. 11 timers fiskeri - 1 mikrogedde. Vi prøvede alt - intet lykkedes. En dag som hurtig skal glemmes. Dog fik vi nydt det fantastiske forårsvejr, så helt skidt var det nu alligevel ikke :)

Den står på fødselsdag og arbejde de næste par dage, så der bliver nok først tid til en tur i næste uge, MEN så skal de store gedder satme også i båden. SKAL have en 10+ mere inden 1. april.

Kongevejr. Intet mindre.
Undertegnede nyder solen
Dagens fiskemakker Emil
En masse gode agnfisk til ingen verdens nytte
Vindstyrke: 1-3 m/s
Vandtemperatur: 3,3-5,6 grader
Vejr: Solskin
Fisketid: 11 timer

søndag den 9. marts 2014

2 x 7 kg = En dejlig forårsdag

De tilbageværende skaller fra sidste tur skulle i går bades i en ny sø. Endnu en gang var det med Allan som fiskemakker. På de to ture jeg har haft med Allan i år har vi begge gange fanget fisk på 7kg+, så forventningerne var i top. Det skulle hurtigt vise sig at statistikken ikke blev ødelagt på denne tur.

Etter 20 minutter knækker den ene paravanestang sammen og efter et par minutters fight ligger der en smælderfed geddemadamme klar til landing. Vægten siger præcis 7,50 kg fordelt på kun 100 cm. Recepten var en stor skalle fisket på friline 15-20 meter efter paravanen.

Ekkoloddet er fyldt med bananer og 30 minutter senere bukker den ene bundstang med en mindre skalle sammen. Et par fede udløb senere glider en smuk gedde på 7,38 kg og 103 cm ind over netrammen. Hvilken start på dagen!?

Desværre dør fiskeriet ud kort efter og vi får kun et 2-3 hug mere, så resten af dagen går med at tømme lommelærken og de medbragte Carls Special. Heller ikke så ringe endda :)

Der er stadig lidt skaller tilbage, så mon ikke der bliver tid til en lille tur i næste uge.

7,50 kg og 100 cm
 
7,38 kg - 103 cm
Masser af aktivitet på ekkolodet
Foråret er kommet :)
Fangstmetode: 1 friline + 1 bundstang 10-12 meter nede. Fart 0,3-0,6 knob.
Vindstyrke: 2-5 m/s
Vandtemperatur 4.1-4.4 grader
Vejr: Solskin
Fisketid: 7 timer

torsdag den 6. marts 2014

Storgedden lader vente på sig

Havde i går Allan med i båden til en gang storgeddejagt. Vi havde denne gang rigtig mange og gode skaller, men desværre kom der aldrig rigtig gang i fiskeriet. Der var et par gode perioder med masser af action på ekkolodet og lidt hug, men vi fik kun 4 gedder i båden. Heldigvis havde den ene lidt størrelse med en vægt på 7,35 kg og 105 cm. Vi missede desværre et vanvittigt hug, hvor fisken tog 10-15 meter line på få sekunder, men den røg desværre af lige efter - Øv!

Det gode ved en sløv dag er at man har skaller til en tur til, så jeg satser på en tur i weekenden :) Muligvis på en ny sø. Storgedden skal i hus inden 1/4.

Ps. som noget nyt vil jeg skrive fangstmetode nederst i alle indlæg. Både for min egen skyld, men lige så meget for jer som læser med.


7,35 kg og 105 cm. Taget på en stor skalle.




Catch and release - Altid!
Al-Qaeda Allan med dagens første og flotteste
Gældegrebet missede. 1-2 uger i sygesengen?

Fangstmetode: Skaller i 8 - 10 meters dybde. Fart 0,3-0,6 knob
Vindsstyrke: 1-6 m/s
Vandtemperatur: 3,6-3,7 grader
Vejr: Overskyet
Fisketid: 12 timer

tirsdag den 4. marts 2014

Grejopgradering - Part 7

Jeg har længe luret på de nye Stealth 4000 hjul fra svenske BFT. De har et super fedt design og så er de til at betale. Forleden fandt jeg dem på Dogger.se og med få klik var de bestilt. Jeg fik dem til 1.195 svenske kroner - cirka 1000 danske. De er netop kommet ind af døren, så nu skal de bare ud og testes af.

Jeg kan desuden klart anbefale Dogger.se. De har mange lækre ting, gode priser, lynhurtig levering og det koster kun 100 svenske kroner at få det over Sundet.

I morgen står den i øvrigt på årets største geddesats. 60 XL skaller står klar på altanen. Vejret bliver perfekt. Det kan ikke gå galt. KOM SÅÅÅÅ!

BFT Stealth 4000

Lidt gummidyr fra Svartzonker og dropshot rigs



søndag den 2. marts 2014

Gummidyrenes dag

Et afbud på en foreningsbåd og et verdensklasse vejr var ikke til at modstå i går, så dagen blev endnu en gang tilbragt på søen. For en gangs skyld var der ingen skaller med, så det var gummidyrene der blev satset på.

Da dagen var omme havde vi haft 9 forårsgedder i båden med de største på 5,12 og 5,30 kg. Begge var desuden ny PR til fiskemakker Lasse, så stort tillykke med det :)

Det sjove var at vi fangede 7 af de 9 fisk på samme gummidyr - En 28 cm lang Mieko shad i blå/sølv. Resten blev fanget på alien eels i lyse farver.

I næste uge er der booket båd igen. Nu er det vist ved at være tid til en 10+ :)


Ny PR - 5,30 kg
Mieko shad - Dagens storfanger
Vejret var fantastisk. Ikke en vind.
Nyt stangholder setup. Ikke så pænt, men fungerer fint og passer til alle både

Vindstyrke: 1-2 m/s
Vandtemperatur: 3,8 grader
Vejr: Overskyet/Solskin - Flest hug i solskin

lørdag den 1. marts 2014

8 stk i båden

Vejrudsigten lokkede, så den stod igen i går på storgeddejagt. Desværre havde jeg endnu en gang haft svært ved at få nok agnfisk, så 14 skaller var hvad vi stævnede ud med. Gedderne var en del nemmere at lokalisere i dag, men også en del sløvere end forrige tur. Vi havde dog et par gode hugperioder og vi nåede op på 8 fisk i alt med den største på 6,58 kg.

Muligvis ligger der endnu et geddesats og venter i dag lørdag. Krydser fingre :)

En tidlig morgenfisk på cirka 4 kg


Hen ad eftemiddagen begyndte byttefiskene at samle sig og vi så et par kæmpe stimer
Dagens største - 6,58 kg

Fiskemakker Jonas med en 3 kilos

Sådan skal en gedde kroges :)
Vindstyrke: 2-6 m/s
Vandtemperatur: 3,7 grader
Vejr: Overskyet/Lidt solskin