tirsdag den 30. september 2014

Storgedde-alarm!

Vejrudsigten ringede ind til storgeddesats i går, så jeg var selvfølgelig at finde på søen fra solopgang til solnedgang. Efter sidste uges sats på det lidt lavere vand valgte jeg denne gang at satse på det dybe for at se om jeg kunne få nogle af de større fisk i tale. Desværre havde de store fisk planer med en anden fisker på søen - mere om det længere nede. Jeg fik vel selv omkring 15 gedder med en 5-6 kilos på toppen. De fleste blev fanget på Line thru trouts og 3D herring wobler fra Savage Gear.

Dagens største for mit vedkommende - cirka 5-6 kg
Dagens storfanger - 3D herring wobler i farven golden ambulance
Derudover havde jeg et par sjove indslag hvor gedder angreb paravanerne op til flere gange. Den ene sprang hele fire gange ud af vandet med paravanen i munden. En ganske sjov oplevelse og et tydeligt tegn på at gedderne er ved at vågne op fra sommerdvale.

Nå, men som jeg afslørede i går og tidligere i dag på facebook-siden, så var jeg så heldig at overvære en af mine gode fiskevenner, Klaus Vestergaard, fighte og lande ny PR. Det var intet mindre end et monster på hele 122 cm og 12 dejlige kilo. Et stort tillykke til Klaus med den flotte fisk. Jeg er kun lidt misundelig :) Efter fotografering blev den nænsomt sendt tilbage i dybet hvor den hører til. 

12,00 kg og 122 cm. Ny PR til Klaus.

Et vaskeægte monster :)



Klaus havde gang i fiskeriet og fik også denne basse på 8,1 kg

Rygtet siger at det endnu en gang var de nye Line thru trouts som leverede disse pragtfisk.

Det var denne farve - Dark Trout - som sikrede Klaus sin drømmefisk.

Storgedde-feberen er på sit allerhøjeste, så chef, jeg kommer heller ikke på arbejde i morgen. Hold øje med facebook-siden hvor vi opdaterer løbende fra turen. Knæk og bræk derude :)


Dagens storfanger - 3D herring wobler


Sluttede dagen med denne solnedgang.

Fangstmetode: Dørgefiskeri på 7-12 meter vand
Vindstyrke: 2-5 m/s 
Vandtemperatur: 15.5-16.5 grader
Vejr: Skyet / Solskin
Fisketid: 13 timer
Tryk: 1020hPa


lørdag den 27. september 2014

Monsterfisk i Thailand

For et par uger siden kom jeg hjem fra Thailand, hvor jeg er har været hvert år i september de sidste 5 år i træk. Som nogen måske ved har Thailand nogle fantastiske put'n'take søer med en masse interessante og rigtig store fisk. I gennem årene har jeg fået fisk op til 60 kg, som jeg også har skrevet om tidligere her på bloggen.

I år havde jeg læst om en ny sø (Jurassic Mountain) der var kommet tæt på Hua Hin, som selvfølgelig skulle testes af. Jeg havde lokket Emil og min far med på turen og jeg skal love for at vi fik en oplevelse for livet. Vi fik godt nok "kun" 7 fisk på 11 timers fiskeri, men alle var over 15 kg og de fightede alle som havde man kroget et damplokomotiv. Største fisk, som også er ny PR, blev en Arapaima på omkring 80 kg. Et monster uden lige.

Selvom det er put'n'take er det stadig en kæmpe oplevelse at stå at fighte så store og stærke fisk, så jeg kan kun anbefale alle der befinder sig på de kanter at prøve det. Priserne varierer lidt, men de gode søer med de helt store fisk koster cirka 1300 kr for en dags fiskeri.

Hvis nogen ønsker hjælp til fiskeri i området skriver i bare på jonas@pikefly.dk

Knæk og bræk derude! :)


80 kgs Arapaima Giga. Lidt af en drømmefisk :)
Siamesisk karpe på cirka 30 kg. Tog 25 min at hive ind.

Redtail Catfish på cirka 15 kg.

Emil med endnu en flot siamesisk karpe
Den mindste af to arapaimaer - cirka 40 kg.

Jurassic Mountain er den flotteste af alle søer i Hua Hin i området. Her ses hvorfor.

Udsigt ud over søen.

En lang fight med en 25-30 kilo Siamesisk karpe
Min far holder skarpt øje med stængerne

20 minutters fight i skybrud

Emil er helt smadret efter en lang fight med en siamesisk karpe i 35 graders fugtig varme.

Et billede fra siden af vores 80 kgs arapaima. Den var kæmpe.

Dagen blev sluttet af med en masse kolde Singha beers :)

Tidligere indlæg om vores Thailands ture kan læses her:

- http://pikeflydenmark.blogspot.dk/2012/09/thailand-here-we-come.html
- http://pikeflydenmark.blogspot.dk/2012/11/vi-har-travlt.html


onsdag den 24. september 2014

Action-dag med masser af gedder

Havde egentligt først planlagt at tage ud i weekenden, men da jeg netop havde fået fingre i de nye Line Thru Trouts og vejrudsigten lovede super vejr blev der hurtigt taget en fridag. For en gangs skyld skulle vejrudsigten vise sig at være korrekt og jeg stævnede ud, alene, til den skønneste efterårsmorgen længe set.

I sådanne øjeblikke føler man virkelig man lever. Det fås ikke bedre.

Da jeg var alene i båden valgte jeg kun at fiske med 4 stænger og på alle 4 blev der sat Line Thru Trouts 30 cm for enden . Planen var at starte på 2-6 meter vand, så to blev sat 1-2 meter efter paravanerne, en 30 meter bag båden og den sidste blev blybelastet og gik lige under båden.

Der skulle ikke gå mere end 10 minutter før første hug allerede var en realitet. Efter 30 minutter havde der været 4 gedder oppe og vende og sådan fortsatte det stort set resten af dagen. Huggene væltede ind og de nye Line Thru blev bogstavelig talt voldtaget af gedderne.

Da dagen var omme havde jeg rundet hele 42 gedder med den største på 102 cm og 7,16 kg. Ikke et monster, som håbet, men en super flot fisk i rigtig god kondition.

102 cm - 7,16 kg. Taget på en line thru 30 cm i farven rainbow trout fisket 2 meter efter en paravane.



De fleste af fiskene blev taget på Line Thru, så de må siges at være godkendt. Desværre kunne de ikke modstå de mange geddetænder, så tre af dem røg direkte i skraldespanden efter turen. En halvdyr fornøjelse til små 900 kr. Dog skal det siges at de går usandsynlig fedt i vandet, kroger 90% af alle hug og så er krogene nemme at få ud.

Alle gedder blev selvfølgelig genudsat.

De fik tæsk og kunne desværre ikke holde til det

Fiskefeberen er igen på sit højeste, så hvis vejret tillader er vi to dage på søen i weekenden - forhåbentligt med en storgedde til følge.

Og se at komme ud på søerne derude - fiskene er ved at vågne op efter en lang og varm sommer. Knæk og bræk :)


Så bliver den onsdag sgu da ikke bedre
4 ørreder klar til kamp
5 kilos efterårsgedde
En krog i blommen og et par skarpe gæller sætter sine spor.

30 cm Line Thru Trout - Det er en seriøs stor agn.
En flot solnedgang er altid skøn at gå hjem til

Fangstmetode: Dørgefiskeri med Line Thru på 2-6 meter vand
Vindstyrke: 1-5 m/s 
Vandtemperatur: 16.5-17.5 grader
Vejr: Fuld sol
Fisketid: 10 timer
Tryk: 1015-1018hPa

Line Thru fra Savage Gear

Så kom de nye Line Thru Trouts fra Savage Gear i grejboxen. Købte 4 stk i 30 cm og 2 stk i 20 cm. De blev testet af i går og det var vildt. Indlæg herom kommer senere - glæd jer :)

De kan forresten købes hos www.jof.dk hvis det har interesse.


fredag den 19. september 2014

Fiskeri i Sortedams Sø

Lørdag den 6. september var vi inviteret til fiskeri i søerne i København af Jagt og Fiskerimagsinet. Med historier om flere kæmpe gedder de sidste par år stillede vi selvfølgelig op i håb om at få kontakt med en af de berygtede city-monstre.

Da vi kun havde et par timer at fiske i valgte vi af fokusere på Sortedams Sø - den øverste af de tre søer. Vejret var ikke just storgedde vejr med svag vind og 25 grader. Desværre var resultat også derefter: 4 små gedder med den største på cirka 2 kg.

Alle fisk blev fanget på Savage Gear 4play Swim & Jerk 19 cm.

Vi siger tak til Andreas fra Jagt og Fiskerimagasinet for invitationen.

Allan med 2 kg city-gedde


Super vejr, kold øl og fiskeri - Ikke så ringe endda.

Emil med flot city-gedde

søndag den 7. september 2014

Ny elmotor til pappa

Jeg har længe gået og skuet misundeligt på kollegaerne på søen som havde en frontmonteret elmotor. Når jeg snakkede med folk var det altid: "Når du først har prøvet en frontmonteret fortryder du, at du ikke haft en for altid".

Da muligheden for et godt tilbud så bød sig forleden slog jeg til. Jeg fik købt mig en Minn Kota Terrova US2 model til en spotpris (8.999 kr - normalpris 15.999) og så skulle den endda være deres topmodel.

Desværre får jeg først tid til at teste motoren om et par uger når jeg er hjemme fra Thailand, men hold da op hvor jeg allerede glæder mig :)

Hvis du har lyst kan du læse meget mere om modellen på linket herover.

Har du brug for kyndig hjælp til valg af elmotor, så tøv ikke med at tage fat i Andreas fra Jagt og Fiskerimagasinet - Han kan sgu sit kram.

onsdag den 3. september 2014

Stille dag på kontoret

Vejret skreg bare på geddefiskeri i dag, så klokken tidligt i morges fløj jeg ned i bilen og afsted mod søen. Med mig havde jeg min gode fiskekammerat Allan. Vi ankom til søen til en smuk solopgang og efter 30 minutters fiskeri var den første 5 kilos gedde allerede i båden. Det her måtte bare blive en god dag. Desværre skulle den gode start ikke vise sig at forsætte og da vi kom i havn otte timer senere havde vi kun fået 3 gedder yderligere. En sløv dag på kontoret, men vejret var næsten også for godt - fuld sold, 22 grader og ingen vind.

Nu får gedderne fred en måneds tid, hvor jeg bl.a. skal et smut til Thailand og fange store spændende fisk (forhåbentlig). Hold øje med Facebook siden hvis du vil følge med i fiskeriet dernede.

Vi skrives ved og knæk og bræk så længe.

5 kg - taget på en 27 cm Savage Gear 3D trout i farven rainbow trout

5 kg - Taget på en lille wobler på en 6 fods stang. God underholdning :)

Vi fik testet vores nye trangia sæt og det fungerede helt perfekt :)


Fangstmetode: Dørgefiskeri med gummidyr 5-12 meter vand
Vindstyrke: 1-5 m/s  
Vandtemperatur: 18-18.5 grade
Vejr: Fuld sol
Fisketid: 8 timer
Tryk: Højtryk (1028hPa)

tirsdag den 2. september 2014

Et VÅDT sandart-sats

Jens og jeg havde planlagt et sandart-sats hele weekenden på en af vores favoritsøer, hvor vi tidligere har fået pæne sandart på henholdsvis 3,82 og 4,02 kg.

Fredag gik med at fange skaller i øsende regnvejr. Lørdag var det tidligt op og ud på søen. Planen var at affiske søens mange skrænter som tidligere har givet pænt med sandfisk. Det skulle dog hurtigt vise sig, at det ikke var dagen hvor vi skulle vælte os i fisk. De første 2-3 timer kastede kun et par smågedder af sig og det var generelt småt med hug. På trods af en del aktivitet på ekkolodet og mange bananer som var oppe og kigge på vores bundstænger, endte dagen med 6 fisk - alle gedder og ingen sandarter. Til gengæld fik vi hele tre skybrud, så båd, grej og tøj var fuldstændig gennemblødt da vi kom i land. Heldigvis ventede der os en varm hytte, kolde øl og et par store grillbøffer, så vi klarede den lige :)

Turens største gedde på cirka 3 kg

Søndag skulle vi have revanche. Vi stævnede ud til en helt blank sø og vi brugte de første timer på jigge efter sandarterne. Desværre var fiskeriet ligesom dagen før - fuldstændig dødt. Vi fandt dog enkelte aborre stimer og her var der gevinst med det samme. Op af formiddagen riggede vi alle stænger om til woblere for at se om det kunne lokke sandarten til hug. Desværre var det heller ikke opskriften og efter to yderligere skybrud valgte vi at give op lidt over middag.

Samlet set blev det til 7 gedder og 3 aborrer. Et mildest talt skuffende resultat på 17 timers fiskeri, men sådan går det jo en gang imellem. Vi gemmer sandarterne til næste år for nu står den på storgedder frem til 1. april næste år. Første sats bliver nok allerede i morgen onsdag, så lad os håbe vi får lidt bedre resultater der :)







Fangstmetode: Dørgefiskeri med skaller/wobler ved skrænterne på 8-16 meter vand.  
Vindstyrke: 2-8 m/s  
Vandtemperatur: 17.5-18 grader  
Vejr: Regn / Overskyet 
Fisketid: 17 timer
Tryk: Lavtryk (1000hPa)