tirsdag den 14. april 2015

112 cm & Mr. Twoface

Jens og jeg var i slutningen af marts en tur på en af vores gamle favoritsøer for at se om vi kunne overliste en (eller flere) af søens store gedder inden fredningen. Agntønden var blevet fyldt op med store fyldige skaller et par dage forinden og vejret lovede godt, så vi var tændte som bare fanden. Jeg har da heller ikke set Jens ro så hurtigt som han gjorde på vej hen til dagens fiskespot - damn der var fart på :)

Jens tager en fortjent pause efter at have power-roet dagens første halve time

Vi startede dagens fiskeri på skrænterne op til de lavvandede områder, men her fik vi kun et enkelte fisk på 3-4 kg. Vandet var stadig kun 4,5 grader, så vi tænkte at de måske skulle findes på endnu dybere vand. Det blev prøvet af at et par timer, men det virkede heller ikke som om at det var her at storgedderne skulle findes. Vi aftalte at ro til en helt anden del af søen og lige tage forbi et lavvandet område (2-4 meter) på vejen. Vi når lige at svinge ind over toppen til det lavvandede før den ene paravanestang krøller sammen. Modhug og tunge hovedrusk indikerer en større fisk. Der går desværre kun et par minutter før den slår med halen i overfladen et stykke fra båden, spytter krogene og dykker tilbage i dybet. Øv.

Vi fortsætter i området og kort tid efter knækker samme paravanestang igen. Denne gang bliver fisken på krogen og det viser sig at være en smælderfed tyksak på lige over 6 kg.

Tyksak på 6 kg. (Tak til Jens for ikke at fortælle mig at jeg stadig havde pandelygten på)
Troen på en storgedder er tilbage. Vi fører båden og de store skaller videre ind over 2-3 meter vand. Kort efter og for tredje gang i træk bukker den venstre paravanestang sammen. Til at starte med ligner det dog bare et klassisk bundhug, men få sekunder efter rusker det i stangen og der er fast fisk. Efter en kort og udramatisk fight glider der en lang og udleget geddemamma, indover netrammen. Længden er med os (112 cm), men den mangler desværre et par kilo eller tre på mavsen og vægten kan "kun" presses ned på 8,82 kg.

112 cm og 8,82 kg.


Vi kører på i området et par timer, men der sker ikke det store. På vej tilbage mod bådebroen får vi dog besøg af Mr. Twoface i båden. En lille gedde, men med en meget anderledes karakteristika (Se billedet herunder).


Vi sejler herefter ind og kan gøre status efter en forholdsvis stille dag på søen: 13 gedder med de største på 8,82 kg, 6,02 kg og 5,65 kg.

Søen viste sig fra sin gode side hele eftermiddagen
8,8 kg's gedde på vej tilbage i vandet.
Skallerne gør sig klar efter en nat i keepnettet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar