onsdag den 29. august 2012

Fantastisk sandart reddede aftenen

Dagen efter vores heldagstur efter gedder lørdag, havde jeg aftalt endnu en tur med en ven ude på søen. Det blev i den grad til en spændende fangst efter noget svingende fiskeri og vejrforhold lige fra: sol og regn samt en del vind og blikstille vand.


Vi kom sent af sted og var først ude ved båden omkring 16-tiden og inden vi fik bundet nye forfang og gjort båden klar løb tiden endnu mere. Forberedelserne med at binde ny forfang med mindre tre krog til de små skaller blev dog effektivt senere.

Usigtbar vand med alger og ingen bid!
Vi havde lejet en ny båd i en anden del af søen end den dagen før. Med udsigt til perfekt vejr og erfaring fra tidligere forventede vi hug med det samme! Det skete ikke. Vi sejlede videre igennem kanalen til en ny del af søen og det var her tydeligt det var et klogt valg. Vandsigtbarheden her var helt klar i modsætning til før hvor det var grumset med alger. Derudover fik vi 2 gedder lige ved båden inde omkring 2-3 meters vand, inden vi kom igang med at sænke agnen ud over det dybere vand. Vi trode begge gange at det var bundvegetationen linerne fik fat i, men de var åbenbart meget sultne! Denne gedde blev taget 1m. fra båden.

Derefter gik det lidt sløjt til både med hensyn til hug og vores sejleegenskaber, hvor vi fik vores agn til at gå på bunden. Vi fik en rigtig skipper til at tage over og ændrede taktik til stille drivfiskeri, da vandet blev nærmest blikstille. Det blev til en enkelt lille gedde og et par hug.

Sandart på 4 kg og triple-hug!
Nærmest i sidste øjeblik lige ved skrænten, hvor vi ville hale stængerne ind, kom der et godt hug og Henrik fik chancen. Vi kunne hurtigt fornemme, at det var i 4-5 kgs. størrelsen og jeg rodede roligt videre imens fighten stod på. Få sekunder efter kom der pludselig et rigtig godt hug i den anden stang med bundrig og skalle. Jeg fik givet modhug imens Henrik fightede den første, men mistede den med det samme desværre. Lidt efter fik Henrik fisken op mod båden og da han råbte at det var en sandart gik der panik i båden og jeg skyndte mig at få nettet klar. For at det ikke skal være løgn kom der nu endnu et hug på en af vores flådstænger, som vi ikke kunne koncentrere os om indtil det lykkedes os at få sandarten i nettet.
Og hvilken flot fisk, med vægten der viste lige akkurat 4,02 kg.
Ny PR sandart til Henrik - 4,02 kg.
Efter billeder fik vi efter noget tid, hvor vi måtte holde den så den ikke tiltede om på siden, stille og roligt liv i den igen og den blev genudsat. Det sidste hug viste sig være en aborre som måtte vente på krogen imens vi fik taget billeder af Henrik’s sandart.

Det gav blod på tanden til at fiske videre, men det blev hurtigt mørkt og desværre ikke flere hug.

Hilsen Jens

Ingen kommentarer:

Send en kommentar