lørdag den 24. januar 2015

2 dages jagt på vintergedderne

Efter en måneds tid med blæst og flere aflyste ture ringede det for alvor ind til storgedder i denne uge. Anders og jeg fik hurtigt aftalt 2 dages fiskeri (torsdag og fredag) på vores favoritsø, hvor der skulle bades skaller i håb om at få en af søens monster krokodiller i tale.

Torsdag havde vi kun en halv dag på søen, så det var fuld gas fra start. Vi satsede på lidt dybere vand og vi fandt også masser af fine bananer på ekkolodet. Desværre var de meget forsigtige og vi kunne gang efter gang se gedderne følge efter skallerne under båden på ekkolodet uden at hugge. På de 5 timers fiskeri fik vi 9 gedder (6-3 i Anders favør) med de to største på omkring 7 kg.

Dagens største: 107 cm og 7,15 kg
Anders med en flot og tyk fisk på 6.5-7 kg
En flot og iskold morgenhimmel
Fredag havde vi en hel dag foran os og vi stod klar ved søen ved solopgang i frost og minusgrader. Kursen blev sat mod et spændende område fra dagen før hvor vi havde set en pæn koncentration af bananer. Heldigvis stod gedderne pakket i samme område og Anders fik hurtigt en flot basse på 6,6 kg, som tog en mega skalle på 800-900 gram.

6,6 kilos flot vintergedde
Gennem dagen fik vi løbende godt med hug og der var en ganske pæn snitvægt på dem vi fik båden - omkring 4-5 kg. Sidst på dagen fik jeg et godt hug på yderparavanen og det resulterede i dagens største på 7,9 kg og 105 cm.

105 cm - 7,9 kilo
Desværre blev det ikke til den monstergedde vi havde drømt om, men med 19 gedder (10-9 til Anders) på en iskold vinterdag kan man ikke være andet end tilfreds. Det sjove ved fiskeriet denne dag var at 80% af alle fiskene blev taget på de yderste paravaner og det var både når de var fisket oppe og dybt nede i vandet. En sjov tendens som jeg ikke har oplevet før.

Nu står den desværre på en længere fiskepause frem til marts måned, men tro mig, vi vender frygteligt tilbage i jagten på en af de helt store madammer.

Knæk og bræk så længe :)

Flere gange frøs øjerne og linen til is. Det var koldt. Rigtig koldt.

Fangstmetode: Dørgefiskeri med skaller på 12-14 meter vand
Vindstyrke: 1-5 m/s  
Vandtemperatur: 2.8 - 4 grader
Vejr: Overskyet 
Fisketid: 9 timer
Tryk: 1020 hPa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar